tisdag 16 juli 2013

Vad som kan ändras och ifrågasättas i Sverige 2013 - och vad som tycks hugget i sten

Sammanfattning av pk-läget i Sverige 2013:

Tvivelaktiga, ja, förkastliga teser som är möjliga att offentligt förneka och lagstifta bort:

* Att bara kvinnor kan föda barn
* Att män inte kan föda barn


Säkert fastställda teser, huggna i sten och omöjliga att ändra på eller offentligt förneka:

* Att inte bara kvinnor kan föda barn
* Att en del män också föder barn


I verkligheten är naturligtvis de sistnämnda teserna inte svårare att ändra på än de förstnämnda! Det är bara att fatta ett riksdagsbeslut, så har vi återigen sammanfört "juridiskt" och biologiskt kön, d.v.s. återinfört de objektiva, begripliga könsbegreppen. 

Precis som det är fullt möjligt att återinföra Annandag Pingst eller höja skatterna, vad de tröttsamma Nya Moderaterna än påstår.

2 kommentarer:

  1. De där första teserna som nu ifrågasatts har ju varit huggna i sten alltför länge- är det inte på tiden att prova något nytt? Som du säger; funkar det inte kan vi ju alltid byta tillbaka ;)

    SvaraRadera
  2. Jojo, det där med att 2+2=4 har ju också varit med ett tag, kan vi inte för nöjes skull sätta 2+2=5 (vi får givetvis definiera om "2" eller "5", men det kan ju vara skoj).

    Fint att du hypotetiskt kan tänka dej ett tillbakabyte. Men har inte du också ett intryck av - och kanske själv bidragit till? - att de nya könsbegreppen verkar svårare att rucka på än de tidigare nyligen var? (Främst eftersom den som ifrågasätter dem stämplas som anhängare av det vidriga övergreppet tvångssterilisering). Men jag håller med dej om att de biologiska könsbegreppen var mycket huggna i sten om man går några decennier längre tillbaka. Fast de har ju sedan ifrågasatts med viss framgång, om man säger så... (jag applåderar inte).

    SvaraRadera