tisdag 9 augusti 2011

Manus till Ring P1

Jag tänker ringa P1 och säga följande [gjordes 10/8, senare anm.]:

En av Tage Danielssons roligaste Sagor för barn över 18 år heter "Sagan om rättvisa Gudrun". Den handlar om en ultrafeminist, som efter att ha fött parets första barn tycker att nästa gång får det vara mannens tur att föda. Även många feminister har dragit på munnen åt denna lilla saga.

Men nu hävdar både mitt eget Folkparti och en av Centerns partiledarkandidater, läkaren Anders W Jonsson, och oppositionsledaren Håkan Juholt, att åtminstone vissa män visst kan föda barn! Ja, de hävdar på fullt allvar att de som inte håller med om det, kristdemokraterna t.ex., vill tvinga vissa kvinnor, f´låt män, att skära av sej äggstockarna. Tvångssterilisering, alltså. Jag antar att vi som inte går med på att en som ammar sitt barn är man, på samma sätt kan anklagas för att vilja tvinga kvinnor, f´låt män, att skära av sej bysten.

Men detta är ju ren jubelidioti, om än aldrig så välment! Den enfaldigaste sortens övertalningsdefinition! Desto märkligare när det kommer från en läkare eller från det parti som har ansvaret för utbildningsfrågor. Vem vill idag tvångssterilisera någon? Möjligen kunde man säga att vi på svenska "tvångsbenämner" barnaföderskor när vi kallar dem "mammor" och "kvinnor". Men är detta verkligen ett övergrepp?

Mittenpartiet opportunisterna som nu är största partiet har jag givit upp hoppet om. Men alla ni vettiga journalister, läkare, präster, lärare med flera: Kyl genast ner denna intellektuella och språklika härdsmälta, innan den smittar ner och skämmer ut hela vårt jämställdhets- och människorättsarbete! Om en människas kön inte längre har det minsta med genitalierna att göra blir ju t.o.m. könsbegreppen könsneutrala! Och hur ska då rättvisa Gudrun räkna ut hur mycket löneskillnadspengar hon ska bränna upp?

Kejsaren är spritt språngande naken. Och som Shakespeare skrev: så går beslutsamhetens friska hy i eftertankens kranka blekhet över.

Hälsningar Andreas Holmberg,
förälder och folkpartist i Bollnäs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar