tisdag 9 augusti 2011

Queerdebatt i Ljusnan

Följande insändare publicerades på Ljusnans ledarsida 5/8:

VILKA VILL KD TVÅNGSSTERILISERA?

Visserligen har det varit semestertider och visserligen är det rötmånad just nu, men jag måste bara få fråga:

Vad menade Ljusnan och Fredrik Jarl med att på ledarplats (30/6) hävda att Kristdemokraterna vill tvångssterilisera människor?

Och hur kan det komma sej att inte en enda kristdemokrat i Hälsingland - vad jag har sett - ännu bemött denna oerhörda anklagelse? Som, om än mer indirekt, i måndags (1/8) framfördes på ledarplats även av Ida Thulin.

Så: vill Kristdemokraterna verkligen tvångssterilisera somliga medborgare? I så fall måste Kristdemokraterna naturligtvis förklara sej, om de inte vill åka ur riksdagen med buller och brak 2014.

Eller kan den häpnadsväckande förklaringen vara att Ljusnans unga medarbetare nu tror att vissa män kan föda barn?

I så fall är det förstås de - och kanske även ansvarig utgivare - som måste förklara på vilka grunder de a) tror att dylika mirakel har inträffat eller b) tillåter sej att omdefiniera könsbegreppen så radikalt och sprida så hiskliga anklagelser. Det luktar rena demagogin!

Till mina folkpartikamrater - med såväl medicinsk, pedagogisk som teologisk kompetens - måste jag också ställa frågan: Finner ni det rimligt att som vår partiledning och vår "liberala" press stämpla alla som inte tror på queerdogmen att även män kan föda barn som anhängare av tvångssterilisering? Om inte, varför säger ni inte ifrån?

Jag är lika stolt som ni andra åt att Pridefestivalen kan hållas och utvecklas i vårt land. "Rör inte min kompis!" Men den queeridioti som lett till både läkarassisterad könsstympning och "barnafödande män", drar nu tyvärr skam över Folkpartiet, Rfsl, seriöst jämställdhetsarbete och nödvändig könskirurgi. Både nationellt och globalt.

Läs gärna "Dekadensens kön" av Ebba Witt-Brattström och "Sagan om rättvisa Gudrun" av Tage Danielsson.

Efter svar av Fredik Jarl - där han påpekade hur indignerad jag var (som om det vore omotiverat!) och försökte påskina att jag tillspetsat ledarredaktionens ståndpunkt, samt undrade om även Göran Hägglund var "queeridiot" eftersom han sagt sej vara emot tvångssteriliseringar - svarade jag så här:

INTE LIBERALT, BARA QUEERKNASIGT

Tack för svar, Fredrik! Ja, som förälder är jag verkligen indignerad över de sekulära dogmer som ledande liberaler nu tänker låta mina barn lära sej i skola och universitet. Du lyckas tyvärr inte motbevisa att Ljusnans yngre ledarskribenter på fullt allvar hävdar a) att vissa män kan föda barn och b) att de som inte håller med om detta vill tvångssterilisera folk.

Men att könsneutralisera könsbegreppen på detta sätt har naturligtvis inget som helst med liberalism att göra. Det är bara queeridioti som trumfas igenom med övertalningsdefinitioner, ungefär som när vissa idealister pratar om att avskaffa "stölderna" i samhället när man avser "skatterna" (extremliberaler) eller "privategendomen" (extremsocialister).

Ja, för ett år sedan var jag lika orolig för Göran Hägglund och KD som för mitt eget parti. Han lovade ju på fullt allvar att utreda om män kan föda barn. Men antingen har Hägglund nu insett orimligheten eller också spelade han bara med ifjol. För vem vill tvångssterilisera folk? På svenska "tvångsbenämner" vi visserligen barnaföderskor "mammor" och "kvinnor". Men är det ett övergrepp?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar