torsdag 24 november 2011

Det nya lackmustestet

Birgitta Ohlsson har helt riktigt påpekat att möjligheten att fritt genomföra en Pride-festival är ett lackmustest på utvecklingen av demokrati och mänskliga rättigheter i ett land. Att Pride i Belgrad inte kunde genomföras den 2 november är en skam för Serbien, och det är en skam för hela Europa att högerextremisternas seger inte väckt lika stor uppmärksamhet som om de "lyckats" stoppa en 1 maj-demonstration eller en kyrklig procession.

Men nu tycks ju Folkpartiet även ha ett annat lackmustest på demokratiskt sinnelag och godkänd människosyn, nämligen att vi måste tro och kodifiera att även en del män kan föda barn. Den som motsätter sej detta anses vilja tvångssterilisera folk och därmed förneka alla människors lika värde.

Nå, tron på det manliga barnafödandet är verkligen ett lackmustest. Men på ett annat sätt än partiledningen tycks tro. Det är nämligen just nu ett lackmustest som avslöjar vilka som inte bör få förtroendet att ansvara för utbildnings- och jämställdhetsfrågor i vårt land!

De sociologiska/mentala könsbegrepp vi nu försöker införa istället för de biologiska/genitala, liksom den nya övertalningsdefinitionen av "tvångssterilisering", är nämligen så märkvärdigt korkade och kontraproduktiva att den som inte redan nu, innan landets journalister och föräldrar vaknat upp, klarar av att inse fadäsen bör få respass ur partiledningen och styrelsen för Liberala lärare,

Det är däremot ingen särskild merit i sej att dissa läran om mäns barnafödande: det kan man göra av ren traditionalism eller slentrian eller t.o.m. på grund av hat mot s.k. transpersoner eller liberaler i största allmänhet. Men å andra sidan är man inte nazist eller sverigedemokrat för att man tycker som de i den här frågan, lika lite som man är det för att man dissar syskonäktenskap eller - i förekommande fall - omskärelse av pojkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar