torsdag 18 juni 2015

Kan Bengt vara en svart kvinna?

Nu händer det visst saker på det ideologiska området. Det Patrik Kronqvist skriver om i Expressen kunde man få dalj för på Folkpartiets landsmöte för fyra år sedan. Precis som Thomas Gür och jag (och säkert många andra som inte "kommit ut" än) har han upptäckt att det blir väldigt svårt att samtidigt argumentera för könskvotering - eller jämnare könsfördelning ö.h.t. - och subjektiva könsbegrepp, där vem som helst kan påstå sej vara ungefär vad som helst.

Men visst kan "Bengt" vara en svart kvinna som kallas så av sina kompisar. Ungefär som jag hade en (ytterst manlig) lumparkompis som kallades "Kajsa". Han var dock inte kvinna för det.


2 kommentarer:

  1. Artikeln du länkar till... vem har sagt att Jörgen och Bengt ska lyftas ut ur styrelsen? Det kanske är en Jörgen och Bengt som inte kommer in därför att Lena och Felicia har samma meriter. Men om Bengt fick ett kvinnligt personnummer och namn när han föddes kanske han har en liten fördel vid kvotering eftersom transpersoner ofta blir diskriminerade på arbetsmarknaden.

    Jag tvivlar starkt på att cis-personer (som inte är transvestiter) skulle klara av att byta socialt kön och leva i en könsroll de inte identifierar sig med särskilt länge. Men det vore säkert nyttigt- då kanske de skulle börja förstå hur transpersoner känner sig.

    Könskvotering handlar inte om att kvotera in fler vaginor i mansdominerade yrken utan fler kvinnor, och vice versa. Alltså personer som identifierar sig med och som kvinnor- och oftast har ett psykosocialt beteende därefter. Betyder inte alla transkvinnor är feminina, det betyder bara att de mår bäst av att leva som kvinnor.

    SvaraRadera
  2. http://theshadowolf.blogspot.se/2015/06/konskvotering_22.html

    SvaraRadera