onsdag 10 juni 2015

Vilka män föder barn?

En insändare från ifjol ("Vilka män föder barn?", Hela Hälsingland 11 juni 2014) känns fortfarande aktuell så här i Pride-tider...  klipper in den här också om den skulle försvinna från tidningsarkivet.

Med imponerande envishet driver Eva Cooper (HT 5/6) och RFSL tesen att det finns – och då väl alltid funnits? – män som kan föda barn. Det är bra att hon nu talar klartext; tidigare sas det ju att vi skulle avskaffa ett slags kvarvarande tvångssteriliseringar. Men nu ser vi att det var själva könsbegreppen som stuvades om från och med 1 juli 2013. Det är ett journalistiskt och politiskt haveri att folk inte fick klart för sig vad saken gällde förrän den drevs igenom i riksdagen. 

Många begriper det inte än. Och på skolorna går det trögt att informera barnen. Lärare jag talat med har vägrat befatta sig med saken. Det förstår jag. Uppgiften är ju lika knepig som att lära ut att vissa tjurar kan kalva och vissa tuppar värpa. Ingen vill heller avskaffa de könsskilda omklädningsrummen, fast de ur queerperspektiv är både homofoba och könsstereotypa. 

Samtidigt kommer ingen av oss undan begreppsfrågan, för den sägs röra själva mänskovärdet. Den som vill återinföra något så när objektiva, biologiska könsbegrepp påstås vilja ha "tvångssteriliseringar" tillbaka och anklagas därmed för en fascistoid människosyn. 

Tidningen och RFSL får gärna driva sina bisarra queerteorier. Men de kan inte förvänta sig att vi andra ska svälja dem med hull och hår. Vad händer med förtroendet för våra demokratiska partier om bara högerextremister står upp för att de som föder barn per definition är kvinnor? Det är därför jag som socialliberal driver detta, så att inte extremister får ta täten i debatten och framstå som de sansade.

Problem med att bara kvinnor föder barn? Kom över det!

Andreas Holmberg
trebarnspappa
Iggesund

1 kommentar:

  1. Vilka män föder barn? Jo, de som socialt lever som män (vilket inte är samma sak som att leva som en manhaftig kvinna) men biologiskt har förutsättningarna för att vara gravida.

    SvaraRadera