tisdag 30 juni 2020

Förvirrande och farligt

Det har börjat vända, även om J K Rowling tydligen (liksom jag) fortfarande blir utpekad som något slags transfobiker. Men queerideologin har hunnit sprida sej så pass långt att det blir ett segt arbete att få bort den ur våra skolor och institutioner igen. Den är sannerligen både förvirrande och farlig.

3 kommentarer:

  1. Det som är farligt är antagandet att alla som har eller haft medfödd kuk är sexualförbrytare, inklusive transkvinnor. Det som är farligt är att sexualförbrytare sätts i gemensamma utrymmen, vare sig de är patienter eller vårdare. Det som är farligt är att man inte har sovsalsvakter om folk nu måste sova tillsammans. Det som är farligt är bristande resurser så att man inte får eget rum eller kan ha vakter. Det som är farligt med tvåkönsseparatism är att transpersoner kan bli misshandlade, våldtagna och mördade av både kvinnor och män som inte tål att människor har olika könsuttryck och indentieter (vilket vi alltid har haft och inte bara är ett modernt fenomen, det som däremot är modernt är den kolloniala tvåkönsnormen).

    SvaraRadera
  2. Det är ingen som antar att alla med kuk är sexualförbrytare. Men det är väldigt få som fördenskull vill ha gemensamma omklädningsrum för alla. Och att ge alla var sitt verkar inte mycket mer realistiskt.

    SvaraRadera
  3. Om transkvinnor inte ska få dela sovsal eller omklädningsrum och toaletter med andra kvinnor pga ciskcinnor och barns säkerhet antar man ju att personer som haft eller fortfarande har kuk på något sätt automatiskt utgör en risk för barn och såna som föddes med fitta. Annars skulle diskussionen aldrig uppstå.

    Och antagandet att det kommer finnas cismän som byter juridiskt kön till kvinna just i syfte att få tillgång till dessa utrymmen och där våldgöra sig på andra är ren fiktion. Det är fortfarande olagligt att trakassera människor oavsett juridiskt kön. Och det är ju märkligt om man blir kränkt av att någon bara byter om/går på toa bara av själva kroppsfasonen och inte något personen gör med den kroppen. I så fall kan man ju argumentera för att man inte vill byta om/gå på toa på samma ställe som tjocka eller missbildade. Att alla byter om i samma rum borde inte vara några problem så länge folk håller blick och händer för sig själv- och det är faktiskt inte omöjligt att installera individuella dusch- och omklädningsbås istället för stora öppna ytor där man MÅSTE blotta sig vare sig man vill eller inte. Vore bättre även ur hygiensynpunkt så att folk inte har badkläderna på när de duschar innan de hoppar i bassängen, bara som exempel :)

    SvaraRadera