onsdag 13 maj 2020

Så skönt att det vänder nu

Vad bra att efterfrågan på könsomgörningar sjunker!

Det är också bra att frågor ställs till Lena Hallengren m fl. Men i grunden är det ju de nya könsbegreppen från den 1 juli 2013 som är boven i dramat. Ett rent dårbeslut som 7 av 8 riksdagspartier och i efterhand även Sverigedemokraterna ställt sej bakom.

Fr o m 2013 har våra ungdomar alltså av samhällets högsta företrädare fått lära sej att även till synes fullt välskapta och välbyggda personer kan vara "födda i fel kropp".

Och att de själva kan vara födda av karlar.

Därnäst har media ett stort ansvar. Rubriken "Allt färre unga vill byta kön efter medias uppmärksamhet" syftar ju egentligen på Uppdrag Gransknings uppmärksamhet i "Tranståget - del 1 och 2". Men generellt har media visat unga könsbytare en närmast okritiskt uppmärksamhet, inte minst i samband med Pridefestivaler men även i vanliga vardagsreportage. Och på ledarplats.

Det här ska bli intressant att följa. Det handlar ju i många fall om en västerländsk form av könsstympning, uppbackad av otroliga mängder människor i frihetens och människovärdets namn. Så klart ansvarsfrågan kommer att vara högaktuell de närmaste decennierna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar