tisdag 27 augusti 2013

Varför så saktfärdig, Erik Ullenhag?

Där kom den - lagen om att fritt få välja omklädningsrum och idrottslag. Fullt konsekvent utifrån queerdoktronen och ett steg mot att - i såväl praktik som teori - avskaffa de könsuppdelade omklädningsrummen. Fast bara i Kalifornien. Varför inte i Sverige, Erik Ullenhag?

I Kalifornien onödiggörs i varje fall den klassiska repliken från män som råkat förirra sej in på damernas: "Ursäkta, har herrarna sett mina glasögon?"

4 kommentarer:

  1. Den där repliken från en man som förirrat sig in på damernas lär nog fortfarande vara aktuell eftersom de som identifierar sig som män fortfarande hör hemma på herrarnas. Eller hur tänkte du nu?

    SvaraRadera
  2. Jo, ShadoWolf, visst kan repliken användas även fortsättningsvis. Men rimligen blir det i fortsättningen omöjligt för de kaliforniska damerna att avvisa någon från damernas bara p.g.a. "det maskformiga bihanget". Det kan ju vara en mental dam och ska var och en få definiera sej själv så... ja, nog blir det alltmer meningslöst att ha könsskilda omklädningsrum. Inte är jag personligen rädd för att byta om med brudarna, när Sverige når så långt, men nånting säger mej att dessa skulle uppskatta nyordningen mindre än jag.

    Och blotta idén att queerreformerna skulle vara en nödvändig konsekvens av allmän människokärlek är ju rent dravel. Resonemangen och övertalningsdefinitionerna är i nivå med följande:

    En hanne från Bollebergstoppen
    på damernas visade kroppen.
    Protester kom inga,
    man vill ju ej tvinga
    en mänska att skära av snoppen.

    SvaraRadera
  3. Alltså, Andreas, de damer som råkar ha snopp brukar inte vilja visa den offentligt och gör förmodligen som många av damerna utan snopp och virar in sig i en handduk när de byter om. I duschen står de säkert med ryggen mot alla andra. Transsexuella är sällan exhibitionister eftersom de är alldeles för rädda om livhanken för det.

    Att uppsåtligen blotta sig på ett provocerande sätt räknas som sexuella trakasserier oavsett vilken könsidentitet eller biologiskt kön du har och är garanterat ett gott skäl till att avvisa någon.

    Bara för att vissa male-to-females inte passerar särskilt bra är det ingen skälig anledning att porta dem från damernas så länge de sköter sig som alla andra. Om en bio-kvinna skulle uppföra sig provocerande och störande åker hon också ut, eller hur? Men att porta någon för deras utseendes skull är bara larvigt. Gillar du inte det du ser så titta inte.

    SvaraRadera
  4. Men snälla nån, man kan väl inte rimligen säga att någon "uppfört sej provocerande och störande" för att man frimodigt visat hela sin kropp i omklädningsrummet och avstått från att vira in sej i en handduk eller vända ryggen till alla andra?

    Om man blir avvisad från damernas för att man inte har dolt snoppen är det väl i all sin dar för att man faktiskt anses vara - och av allt att döma verkligen är - en man? Oavsett vad man själv känner sej som.

    SvaraRadera